A A A
Ultimele Evenimente

Bădăcin – 800 de ani de atestare documentară 800 de ani de atestare documentară a comunei Bănișor Mănăstirea Bic în straie de sărbătoare HRAM la Parohia "Intrarea Maicii Domnului în biserică" din Șimleu Silvaniei

Meteo


www.episcopiasalajului.ro

EPISCOPIA SALAJULUI 

Ședință Administrativă - noiembrie 2013

Luni, 11 noiembrie 2013, la Protopopiatul Șimleu Silvaniei s-a desfășurat ședința administrativă lunară, la care au participat preoții din cuprinsul Protopopiatului, ședință prezidată de către Preacucernicul Părinte Protopop Dan Haiduc.

Întâlnirea a debutat cu o scurtă prezentare de ofertă pentru parohii, făcută de către dl. ing. Emil Top, reprezentantul unei firme italiene care comercializează instalații profesionale de sonorizare, clopote comandate electronic, dar și instalații de încălzire pentru locașurile de cult.

Ședința a continuat cu o conferință tematică, sub genericul „Sfinții Împărați Constantin și Elena, susținători ai Bisericii”, având titlul: Actualitatea politicii religioase, sociale, legislative și social-filantropice a Sfinților împărați Constantin și Elena pentru viața lumii contemporane, conferință susținută de către Preacucernicul Părinte Ardelean Petru-Lucian, preot paroh la Parohia Marin, ca o continuare a conferinței din luna precedentă, în care, de asemenea, au fost tratate câteva aspecte importante ale vieții bisericești actuale:
- Sprijinirea de către stat a activităților social-filantropice și cultural-educaționale ale Bisericii
- Restituirea către comunitățile creștine a bunurilor confiscate în timpul regimului comunist
- Cercetarea și valorificarea trecutului istoric al Bisericii (sprijinul statului pentru susținerea și protejarea monumentelor istorice, de artă și arhitectură creștină).

După susținerea conferinței au urmat luări de cuvânt, întrebări și aprecieri din partea preoților, cu referire la conferința susținută, iar părintele protopop Dan Haiduc a tratat problemele administrative aflate pe ordinea de zi.

Un moment emoționant la constituit cuvântul de rămas-bun adresat colegilor de către Preacucernicul Părinte Nicolae Chiș, preot paroh al Parohiei Crasna, care, după o îndelungată și rodnică activitate în ogorul duhovnicesc, urmează a se pensiona, începând cu data de 1 decembrie 2013. Emoțiile au fost evidente și în rândul colegilor, care, la rândul lor, au ținut să îi mulțumească Preacucernicului Părinte Nicolae pentru buna colaborare, asigurându-l, totodată, de întreaga lor prețuire și dragoste frățească, fiind invitat cu drag să participe și în viitor la acțiunile comune ale preoților!

La final, în sala de mese a cantinei sociale din demisolul Complexului Parohial care găzduiește sediul provizoriu al instituției, din partea Protopopiatului a fost oferită o agapă tuturor celor prezenți.

Groupromo Publicitate - Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro