A A A
Ultimele Evenimente

Bădăcin – 800 de ani de atestare documentară 800 de ani de atestare documentară a comunei Bănișor Mănăstirea Bic în straie de sărbătoare HRAM la Parohia "Intrarea Maicii Domnului în biserică" din Șimleu Silvaniei

Meteo


www.episcopiasalajului.ro

EPISCOPIA SALAJULUI 

Prima ședință din 2014

Vineri, 10 ianuarie 2014, la Protopopiatul Șimleu Silvaniei s-a desfășurat ședința administrativă lunară, la care au participat preoții din cuprinsul Protopopiatului, ședință prezidată de către Preacucernicul Părinte Protopop Dan Haiduc, în prezența Preacucernicului Părinte, Consilier cultural Lect. Univ. Dr. Gabriel-Viorel Gârdan, delegat din partea Episcopiei Sălajului.

Fiind prima întâlnire din an, preoților li s-a comunicat faptul că Patriarhia Română a declarat anul 2014 ca „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii)" și „Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”!

În acest sens, Preacucernicul Părinte Ghiran Daniel-Cosmin de la Parohia Nușfalău a susținut conferința tematică, sub genericul „Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie sub aspect biblico-patristic, dogmatic-moral, liturgic și pastoral”, cu titlul: Sfânta Spovedanie – Prezentare biblico-patristică, conferință în care au fost tratate câteva aspecte privind:
- Pocăința sau mărturisirea păcatelor în Sfânta Scriptură
- Pocăința sau Taina Spovedaniei în perioada patristică
- Sensurile si semnificațiile Tainei Spovedaniei în teologia și spiritualitatea ortodoxă contemporană.
- Taina Spovedaniei ca mijloc de vindecare spirituală și apropiere de Dumnezeu într-o lume secularizată.

După susținerea conferinței au urmat luări de cuvânt, întrebări și aprecieri din partea preoților, cu referire la conferința susținută. Întâlnirea a fost una deosebită și datorită faptului că părintele consilier Gabriel Gârdan a răspuns întrebărilor adresate, punând în discuție probleme actuale din viața bisericii, legate de ecumenism și relații interconfesionale.

În finalul întâlnirii, părintele protopop Dan Haiduc a tratat problemele administrative aflate pe ordinea de zi, acordând o atenție deosebită alegerilor noilor Consilii și Comitete Parohiale, pentru mandatul 2014-2018, care se vor desfășura în parohii în perioada următoare.

Groupromo Publicitate - Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro