A A A
Ultimele Evenimente

Bădăcin – 800 de ani de atestare documentară 800 de ani de atestare documentară a comunei Bănișor Mănăstirea Bic în straie de sărbătoare HRAM la Parohia "Intrarea Maicii Domnului în biserică" din Șimleu Silvaniei

Meteo


www.episcopiasalajului.ro

EPISCOPIA SALAJULUI 

Ședință administrativă în luna august 2014


Luni, 11 august 2014, în cadrul ședinței administrative lunare, preoții din cuprinsul Protopopiatului Șimleu Silvaniei s-au reîntâlnit, la sediul protopopiatului, cu trei foști colegi, pensionari, între care și Preacucernicul Părinte Victor Tăut, fost protopop al Șimleului vreme de 35 ani.

În debutul întâlnirii, Preacucernicul Părinte protopop Dan Haiduc a transmis oaspeților mesajul de bun venit din partea colegilor, moment urmat de susținerea conferinței tematice cu titlul „Contextul geopolitic, social, cultural și religios la urcarea pe tron a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu (29 octombrie 1688)” de către Preacucernicul Părinte Dr. Ionel Chira, preot paroh la Parohia Ortodoxă Plopiș și profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Oradea, temă tratată sub genericul „Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”.

După expunerea de o înaltă ținută academică a părintelui profesor, au urmat luări de cuvânt și diverse discuții pe marginea temei, precum și numeroase cuvinte de apreciere la adresa părintelui conferențiar și a lucrării sale.

Ședința a continuat cu tratarea problemelor administrative aflate pe ordinea de zi, prilej cu care, în cadrul campaniei umanitare inițiate de către Patriarhia Română și Televiziunea Română, Preacucernicul Părinte Protopop a reînnoit apelul pentru întrajutorarea fraților noștri din sudul țării, afectați în urma inundațiilor.

În acest scop, din parohiile Protopopiatului Șimleu Silvaniei s-a reușit ca, până în prezent, să fie colectată o importantă cantitate de alimente neperisabile, apă îmbuteliată, cereale, pături și alte produse care ar putea fi de folos sinistraților din Oltenia și care vor fi trimise eparhiilor afectate de revărsarea apelor.

La fel ca în luna precedentă, le-au fost oferite plachete comemorative foștilor colegi, pensionați în ultimii ani, în semn de prețuire și recunoștință pentru întreaga activitate. De data aceasta au fost prezenți Preacucernicii Părinți pensionari Victor Tăut, Eugen Burcaș și Nicolae Chiș, care, la finalul întâlnirii, au adresat cuvinte de mulțumire tuturor celor prezenți, precum și câteva gânduri, sfaturi și cuvinte de îmbărbătare colegilor care încă au misiunea de a îndruma turma lui Hristos pe calea care duce spre Împărăția Cerurilor.

Groupromo Publicitate - Realizare pagini web ,imagine ,publicitate si promovare online www.groupromo.ro